Deze zomer is er onderhoud aan de baan uitgevoerd om de bodem vlak (waterpas) te krijgen.
Dit was noodzakelijk om bij gebruik van de baan (bij vorst) een gelijkmatige laag water onder het ijs te hebben.
Tot op heden was er aan de voorzijde een behoorlijke diepte water nodig om op de achterkant van de baan voldoende water te krijgen.

We doen weer mee met de Grote Club Actie.

We proberen met allerlei acties geld in te zamelen voor het onderhoud van de baan en om de verouderde verlichting te kunnen vervangen door duurzame verlichting.
Hier hebben we geld voor nodig en daarom doen we weer mee met de Grote Club actie.

Steun ons en koop loten!!

Ga naar de volgende link waar u loten kunt kopen: LOTEN KOPEN

Alvast bedankt voor uw bijdrage,

Het bestuur

De data van het "vrij schaatsen" in Kardinge zijn bekend. Het is gratis voor de leden van natuurijs verenigingen

De data in Kardinge (Groningen) zijn

• Zaterdag 12 november 2022  16:30 - 18:30 uur
  • Zaterdag   7 januari 2023  16:30 - 18:30 uur
    (inclusief de toertocht met stempelkaart en medaille)
  • Zaterdag 11 maart 2023  16:30 - 18:30 uur

Nog even in het kort de "spelregels"

•  de schaatsers moeten lid zijn van een natuurijsvereniging (lidmaatschapskaart/bewijs van lidmaatschap meenemen)
  • de toegang is alleen mogelijk via een ticket (zie onderstaande instructie)
  •  licentiehouders van schaats- of hardrijverenigingen hebben geen toegang
  •  het Gewest zorgt voor "baanwachten" en EHBO
  • de schaatsers dragen handschoenen en mutsen of helmen
  • de deelname voor de schaatsers (leden) is gratis, de kosten worden door de verenigingen betaald. Dus bestel geen ticket als je niet gaat.

Zeer belangrijk:

De organisatie heeft besloten het ticketsysteem zoals vorig jaar geïntroduceerd, te handhaven.  Dat betekent dat iedereen die komt schaatsen of kijken, verplicht is over een ticket te beschikken. De tickets worden gescand. De tickets zijn kosteloos en te verkrijgen vanaf 15 oktober via de site van KNSB Groningen:
www.knsbgroningen.nl/natuurijs/schaatsdagen

Het principe:
GEEN TICKET = GEEN TOEGANG = GEEN DISCUSSIE.

Dit wordt door de organisatie gehanteerd om de vrijwilligers bij de poort uit de wind te houden. Zij kunnen er ook niets aan doen en doen alleen hun taak.

Op 26 november organiseert de Langebaan van het gewest Groningen wedstrijdjes voor de jeugd over 100 meter. Hier mogen ook de kinderen van de natuurijs verenigingen aan meedoen. Informatie over tijd enz. is nog niet bekend.
Zie ook deze link naar de site van het Gewest KNSB Groningen

Het vrij schaatsen in Kardinge op 29 januari  a.s. gaat door!
Let op: Uitsluitend voor leden van natuurijsverenigingen.

Zaterdag 29 januari 2022 van 16.00 tot 18.00 uur.

Helaas zonder toertocht. Dat doen we volgend jaar weer.

Er wordt gewerkt met het Ticketsysteem.(Maximaal 1000 tickets) Dit betekent dat elke bezoeker over een ticket moet beschikken.
De ticket wordt bij de ingang van de 400-meter baan gescand.

De tickets zijn gratis.
De kosten van de niet gebruikte tickets worden in rekening gebracht bij de vereniging, dus bestel alleen als je ook echt gaat.

Bezoekers van 18 jaar en ouder moeten de QR-code laten zien. Er staat beveiliging bij de deur.
Mondkapjes verplicht tot aan de rand van de ijsbaan. Tijdens het schaatsen niet verplicht.

Nog even in het kort de "spelregels":

-           Alleen voor leden van een natuurijsvereniging (event. controle ledenkaart)

-           De toegang is alleen mogelijk via een ticket

-           Licentiehouders van schaats- of hardrijverenigingen hebben geen toegang

-           De schaatsers dragen handschoenen en mutsen of helmen

De afdeling verhuur van schaatsen is open.

Let op: de site van het ticket systeem werkt het beste met Edge of Google chrome, werkt niet goed onder Firefox

Bestel hier de TICKETS